Kansalaisaloite

Liikunta- ja kulttuuriedun laajentaminen koskemaan myös toiminimiyrittäjiä

Huom! Sinun ei tarvitse olla itse toiminimiyrittäjä, muun yritysmuodon yksinyrittäjä tai yrittäjä, vaan kaikki Suomen kansalaiset voivat vahvalla tunnistautumisella kannattaa kansalaisaloitettamme. Ja näin toivon mahdollisimman monen teistä tekevän 🙏 Tähän epäkohtaan olisi syytä saada jo viimein muutos ja myös meille toiminimiyrittäjille oikeus liikunta- ja kulttuurietuun.

Suomen yrityskenttä koostuu suurimmaksi osaksi pienistä yrityksistä, ja yksinyrittäjien osuus lähenee jo 200 000. Yksinyrittäjyyden vaikutukset ovat yhteiskunnallemme merkittäviä. On oleellista pitää huolta myös tästä ryhmästä; meidän kaikkien yksinyrittäjien jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Liikunnan ja mielen virkistämisellä on jo kauan tiedetty olevan terveyttä edistävät vaikutukset ja niiden olevan tärkeä osa ihmisen jaksamista. Yksinyrittäjistä moni on yksityisiä liikkeen- ja ammatinharjoittajia (toiminimiyrittäjiä), eikä meillä ole oikeutta liikunta- ja kulttuurietuun. Muiden yritysmuotojen (osakeyhtiö, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö) yrittäjillä on mahdollisuus saada verovapaita henkilökuntaetuja ja pitää omasta terveydestään huolta. Tuo oikeus on myös muiden yhtiömuotojen työntekijöillä.

Nyt on aika saada muutos tähän lakipykälään ja tarjota toiminimiyrittäjille samat mahdollisuudet itsestänsä huolehtimiselle.

Kiitos, kun allekirjoitat aloitteemme. www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12765

Saara Liukkonen Mikkeli
Suomen Yrittäjien Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän puheenjohtaja

Suomen Yrittäjien Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän jäsenet:

Anne Äikäs Tampere
Esko Katila Kurikka
Ismo Benjamin Eerola Iitti
Jarno Vuorinen Keminmaa
Juha Hentula Lappeenranta
Jukka Hurrila, Pori
Kirsi Paldanius Raahe
Krista-Carola Mäkinen Ulvila
Mari Ståhls Loviisa
Petra Pulkkinen Janakkala
Päivi Peltomaa Helsinki
Satu Hirvonen Liperi