Onnistuneet ensitreffit

Historian ensimmäiset Etelä-Savon Yrittäjien Yksinyrittäjätreffit järjestettiin yhteistyössä Marski Data Oy:n kanssa syyskuussa Järvisydämessä, Rantasalmella. Mukana tapahtumassa oli 50 eri puolilta maakuntaa tullutta eri alojen yrittäjää ja lähes kaikista paikallisyhdistyksistä oli osallistujia. Jo ennen varsinaista tapahtuman alkua tapahtuman järjestämistä kiiteltiin, että vihdoin myös yksinyrittäjille järjestetään jotain ja heidät huomioidaan.

Aurinkoinen syyssää suosi osallistujia. Venematka Kaarnetsaareen käynnistyi Rantasalmen Yrittäjien Kaarina Kovasen Altto torvella esittämällä Iltasoitto-kappaleella. Venematkan jälkeen osallistujille verkostoitumisen merkityksestä kertoi Savon nöyrin isäntä, Järvisydämen Markus Heiskanen. Markuksen puheenvuoron jälkeen osallistujat jaettiin satunnaisesti ryhmiin, eikä ne tutut yrittäjät välttämättä osuneet samaan ryhmään. Tämä oli loistavaa, sillä verkostoituminen uusien ihmisten kanssa lähti käyntiin välittömästi. Yksinyrittäjävaliokunnan jäsenet Tiina Seppänen ja Karri Peltola vastasivat ohjelmallisesta osuudesta Kaarnetsaaressa.

Kehyksiä haettiin luonnosta ja ympäristöstä

Luontotaidetehtävän kautta osallistujat saivat kertoa omaan yrittäjyyteensä liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Osallistujat kokivat, että loppujen lopuksi luonnosta oli helppo löytää kehyksiä joihin omat ajatukset sai istuttaa.

Monissa ryhmissä päästiin jo tämän luontotaidetehtävän aikana miettimään mahdollisia yhteistyökeinoja ja -teemoja. Keskustelu ryhmissä oli avointa, keskustelujen teemat sivusivat mm. johtamista yleensä, itsensä johtamista, jaksamiskysymyksiä ja urapolkuja. Moni myös pohti ääneen, että missä vaiheessa yritys voisi työllistää muitakin itsensä lisäksi vai onko se tarpeellista. Työllistäminen on osa-alue, johon tulee kehittää jotain konkreettista yksinyrittäjien avuksi.

Monet ovat jo aiemminkin verkostoituneet työssään, heillä on vakioasiakkaat, puskaradiot toimivat, on luotettavia yhteistyökumppaneita ja kaveriyrittäjiä. Näitä pitäisi vain osata hyödyntää enemmän ja oikealla tavalla siten, että siitä hyötyisivät kaikki. Ja tähän kaivataan tukea.

Yhteistä pohdintaa te emojen ympäriltä

Toisessa ryhmätehtävässä osallistujat saivat valita teeman sen mukaan mikä oli kaikista ominta tai se mihin kaipaa eniten tukea. Valittavat teemat olivat asiakkuudet, innovointi ja luovuus, johtaminen, myynti, markkinointi sekä verkostot ja yhteistyö. Tässä vaiheessa puheensorina oli jo huomattavasti vilkkaampaa kuin iltapäivästä. Työn tuloksena osallistujat saivat mukaansa monia hyviä näkemyksiä ja kokemuksia eri teemoista.

Lähes ”Ensitreffit alttarilla”

Illallisella palkittiin päivän aikana konkreettisesti verkostoituneet ja tulevasta yhteistyöstä sopineet parit. Tässä joutui jo raati tosissaan pohtimaan, kun pareja olikin melkoisen paljon useampi kuin mitä varattuja palkintoja oli.

Ensitreffit olivat kokonaisuudessaan erittäin onnistuneet ja eivätkä varmasti jääneet viimeisiksi. Osallistujat pääsivät verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa, löysivät yhteistyökumppaneita ja vertaistukea. Nauru raikui, mutta myös haasteista pystyi puhumaan avoimesti. Eräs osallistuja totesi illan päätteeksi, että ehdottomasti paras järjestötilaisuus jossa hän on ollut. Yksinyrittäjävaliokunta kerää palautteet ja lähtee suunnittelemaan seuraavia tapahtumia.

Taustaa

Yhtenä painopistealueena Suomen Yrittäjillä sekä Etelä-Savon Yrittäjillä on yksinyrittäjyys ja yksinyrittäjien tilanteen parantaminen. Yksinyrittäjiä on Suomessa iso joukko ja Etelä-Savon Yrittäjien jäsenistäkin yksinyrittäjiä on 56 %.

Vuoden alusta toiminnan aloitti Etelä-Savon Yrittäjien Yksinyrittäjävaliokunta. Valiokunnan itselleen asettamissa tavoitteissa on valiokunnan tarkoitukseksi listattu mm. että tarvitsee auttaa yksinyrittäjiä verkostoitumaan, löytämään vertaistukea ja tulee auttaa yhteistyön rakentamisessa yrittäjien kesken. Näitä tavoitteita silmällä pitäen lähdettiin yksinyrittäjätreffejä suunnittelemaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.