Oletko tehnyt sivut Wix.comilla?

Viime viikolla tuli yllätyksenä vastaan, että yhdessä suomalaisessa isommassa organisaatiossa on työntekijöiden työkoneilta pääsy estetty joillakin tietyillä työkaluilla tehdyille sivustoille (estettyjä ovat mm. Weebly.com ja Wix.com). Pääsy sivustoille on estetty mahdollisen vaarallisen sisältönsä perusteella.

Pyysin nyt alkuviikosta paria tuttua tekemään testin: laitoin linkkejä tietämistäni Wix.comilla tehdyistä sivustoista jokuseen isompaan organisaatioon, joilla tiesin olevan melko tiukat tietoturvat koneissaan. Myös osalla näistä tuli ongelmia sivujen aukeamisen kanssa vastaan: osalla aukesi sivustot joillakin selaimista, osalla ei millään.

Vastaan ei tullut netistä juttuja, että vastaaviin estoihin olisi laajemmin törmätty. Voi olla, että estot ovat vielä sen verran tuore (en tiedä kauanko on ollut päällä), ettei niistä vielä olla tietoisia.

Eli, jos teille tulee palautetta, että sivut eivät näy, niin voi olla, että sivustonne eivät todellakaan näy. Ehkä tilanne muuttuu jossain vaiheessa tai sitten ei, itse taidan kuitenkin vielä tovin odotella, ennenkuin enempi siirryn noiden käyttöön….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.