Olenko yrittäjä?

Edelleen aina välillä eri yhteyksissä nousee esiin, että yksinyrittäjä ei ole vielä ”oikea” yrittäjä. Tämän väitteen yhteydessä kuulee usein jatkolauseena, että vasta sitten, kun on myös työnantaja on Yrittäjä. Tuon määritelmän mukaan en ole siis Yrittäjä, koska minulla ei ole työntekijöitä. Mikä siis olen?

Onhan se työntekijän palkkaaminen käynyt mielessä, mutta sitä prosessia ei ole ainakaan tehty turhan helpoksi Suomessa ja on siis edelleen ajatuksen asteella. Ja onhan se helkkarinmoinen riskikin. Ystäväni ja asiakkaani Ilkka O. Lavas (mm. Pysäyttämättömätön yrittäjä -kirjan kirjoittaja, sarjayrittäjä) kirjoitti pari viikkoa sitten City:n Ilon kautta blogiin jutun otsikolla ”4 vinkkiä: ensimmäisen työntekijän palkkaaminen”. Itselleni aiheen ajankohtaisuudesta johtuen kirmasin heti klikkaamaan linkkiä ja etsimään sitä ”oikeata” vastausta. Siellä oli vaihtoehdoiksi listattu 1. Tilaa alihankintaa toiselta yritykseltä 2. Työllistä tuntitöinä 3. Työllistä osa-aikaisena 4. Tilaa freelancerilta. Noista toteutan jo vaihtoehtoja 1 ja 4 ja saa nähdä toteutuuko jossain vaiheessa 2 ja 3.

Ensimmäisen yrityksen nimissä laaditun rekryilmoitukseni toimitin kyllä innoissani pari viikkoa sitten Mamkille, kun oli tarvetta koodaajalle, joko harjoitteluna tai ostopalveluna. Sitä kautta ei löytynyt henkilöä, mutta avun sain loppujen lopuksi LinkedInin kautta saadun kontaktin kautta.

Itse olen tähän asti työllistänyt muita tahoja alihankinnan kautta ja sillä tiellä aion jatkaa edelleenkin, kun ja jos sitä kautta löydän toimivat yhteydet tarpeisiini. Aion myös edelleen kutsua itseäni yrittäjäksi, kuten olen tehnyt kolme vuotta.

Jk. Suomen kielen sana yrittäjä on täysin väärä, ei ne mitään yritetä, vaan tehdään!

3 vastausta artikkeliin “Olenko yrittäjä?”

  1. Moi!

    Kyllä olet yrittäjä. Yrittäjä olet ja toimit yrittäjämäisesti. Drucker määrittelee yrittäjyyteen liittyvän myös innovoinnin ja kehittämisen. Kun kehität toimintaasi jatkuvasti, toimit varmasti kuten kunnon yrittäjän kuuluu.

    Mielestäni jatkuva kehittyminen ja parantaminen erottaa oikeat yrittäjät tavallisista pulliaisista. Ainakin olen huomannut että olet kehittynyt urasi varrella joten senkin puolesta voit turvallisesti sanovasi toimivan yritteliäästi.

    Tsemppiä yrittäjäuraasi!

    Ilkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.